Regeling ter tegemoetkoming van geleden verlies door COVID

Het doel van de Regeling ter tegemoetkoming van geleden verlies door COVID-19-maatregelen bij concerten en voorstellingen in de periode van 13 tot 28 november 2021 (COVNFPK) is het verstrekken van een tegemoetkoming voor inkomstenverlies geleden door beperkingen in de podiumkunstensector als gevolg van de COVID-19-maatregelen.

Looptijd 08.02.2022 - onbepaald
Aanvraagtermijn Achteraf
Budget € 16.500.000
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van de Regeling ter tegemoetkoming van geleden verlies door COVID-19-maatregelen bij concerten en voorstellingen in de periode van 13 tot 28 november 2021 (COVNFPK) is het verstrekken van een tegemoetkoming voor inkomstenverlies geleden door beperkingen in de podiumkunstensector als gevolg van de COVID-19-maatregelen. Het fonds beoogt er met de subsidie aan bij te dragen dat evenementen ondanks de beperkingen kunnen doorgaan. Daarnaast wordt hiermee beoogd om zo breed mogelijk tegemoet te komen aan verloren opbrengsten uit kaartverkoop, waarbij nadrukkelijk de intentie is dat de subsidie via aanvragers ook zo snel mogelijk terechtkomt bij uitvoerenden en zzp’ers in verschillende functiegroepen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door rechtspersonen die artistiek en financieel eindverantwoordelijk zijn voor de programmering van concerten en/of voorstellingen op één of meer locaties.

De subsidie is alleen bedoeld voor professionele concerten en voorstellingen die:

  • hebben plaatsgevonden in de periode van 13 november 2021 tot 28 november 2021 en te maken hebben gekregen met een capaciteitsverlaging omdat:
    • het oorspronkelijke aantal bezoekers meer was dan 1250 bezoekers; of
    • het concert of de voorstelling werd omgezet van een staand(e) naar een zittend(e) concert of voorstelling.
  • professionele concerten en voorstellingen die zouden hebben plaatsgevonden in de periode van 13 november 2021 tot 28 november 2021, maar zijn geannuleerd naar aanleiding van de capaciteitsbeperkingen.


Het subsidiebedrag bedraagt 85% van de verkoopcapaciteit minus het aantal kaarten dat is verkocht.

Aanvragen kunnen van 7 februari 2022 tot en met 23 februari 2022 met behulp van een aanvraagformulier worden ingediend bij het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+.

Laatst gewijzigd op 2022-02-07 — Nieuwe regeling

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+.

Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+

Koningin Julianaplein 2
2595 AA 'S-GRAVENHAGE
NEDERLAND

+