Regeling ter tegemoetkoming van geleden verlies door COVID

Het doel van de Regeling ter tegemoetkoming van geleden verlies door COVID-19-maatregelen bij concerten en voorstellingen in de periode van 28 november 2021 tot en met januari 2022 (COVNFPK2) is het verstrekken van een tegemoetkoming voor inkomstenverlies geleden door beperkingen in de podiumkunstensector als gevolg van de COVID-19-maatregelen.

Looptijd 01.02.2022 - onbepaald
Aanvraagtermijn Achteraf
Budget € 66.500.000
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van de Regeling ter tegemoetkoming van geleden verlies door COVID-19-maatregelen bij concerten en voorstellingen in de periode van 28 november 2021 tot en met januari 2022 (COVNFPK2) is het verstrekken van een tegemoetkoming voor inkomstenverlies geleden door beperkingen in de podiumkunstensector als gevolg van de COVID-19-maatregelen. Hiermee wordt beoogd om zo breed mogelijk tegemoet te komen aan verloren opbrengsten uit kaartverkoop, waarbij nadrukkelijk de intentie is dat het subsidie via aanvragers ook zo snel mogelijk terechtkomt bij andere partijen, waaronder uitvoerenden en zzp’ers in verschillende functiegroepen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door rechtspersonen die artistiek en financieel eindverantwoordelijk zijn voor de programmering van concerten en/of voorstellingen op één of meer locaties. Subsidie kan eveneens worden aangevraagd door een rechtspersoon die op grond van de statuten of de feitelijke activiteiten kan worden aangemerkt als vertegenwoordiger van de producent van concerten en/of voorstellingen. In uitzonderlijke gevallen kan een aanvraag worden ingediend door een podium of theater dat als organisator van een concert of voorstelling optrad.

De subsidie is alleen bedoeld voor professionele concerten en voorstellingen die hebben plaatsgevonden in de periode van 28 november 2021 tot en met 31 januari 2022 of in die periode zouden plaatsvinden.

Het subsidiebedrag bedraagt 85% van de verkoopcapaciteit minus het aantal kaarten dat is verkocht indien de concerten en/of voorstellingen wel hebben plaatsgevonden.

Aanvragen kunnen van 7 februari 2022 tot en met 23 februari 2022 met behulp van een aanvraagformulier worden ingediend bij het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+.

Laatst gewijzigd op 2022-02-07 — Nieuwe regeling

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+.

Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+

Koningin Julianaplein 2
2595 AA 'S-GRAVENHAGE
NEDERLAND

+