Europese Bank voor wederopbouw en ontwikkeling

Het doel van de Europese Bank voor wederopbouw en ontwikkeling (EBRD) is het bevorderen van de overgang naar een markteconomie door landen in Midden- en Oost-Europa, Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Subsidie direct aanvragen

Looptijd 01.04.1991 - onbepaald
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget € 30 miljard
Behandeld door European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)
Verstrekt door European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van de Europese Bank voor wederopbouw en ontwikkeling (EBRD) is het bevorderen van de overgang naar een markteconomie door landen in Midden- en Oost-Europa, Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

EBRD staat voor European Bank for Reconstruction and Development. De bank staat ook wel bekend als de Oost-Europabank. Kapitaalverschaffers van de EBRD zijn een groot aantal landen, de Europese Commissie en de Europese Investeringsbank (EIB).

De 38 steun ontvangende landen zijn: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Egypte, Estland, Georgië, Griekenland, Hongarije, Jordanië, Kazachstan, Kirgizië, Kosovo, Kroatië, Letland, Libanon, Litouwen, Macedonië, Marokko, Moldavië, Mongolië, Montenegro, Oekraïne, Oezbekistan, Polen, Roemenië, Rusland, Servië, Slovenië, Slowakije, Tadzjikistan, Tunesië, Turkije, Turkmenistan, de Westelijke Jordaanoever en Gaza en Wit-Rusland.

In deze landen kan de bank steun verlenen aan bedrijven in de private sector en aan de publieke sector. De bank is in alle sectoren actief waaronder energie (efficiëntie, opwekking), de financiële sector, infrastructuur (gemeentelijke en milieu), ict, landbouw, maakindustrie, media, mkb, natuurlijke hulpbronnen, telecommunicatie, toerisme, transport en vastgoed.

Steun aan de private sector wordt verleend in de vorm van leningen, aandelenkapitaal, garanties en advies. Daarnaast financiert de bank projecten en aanbestedingen in de publieke sector, die worden uitgeschreven door onder andere de lokale overheden uit de desbetreffende landen. Ook Nederlandse bedrijven kunnen hierop inschrijven.

De voorbereiding en uitvoering van projecten (leningen en investeringen) verlopen volgens bepaalde fasen (projectcycli). Voor deelname aan een project is het van belang te weten in welke fase een project zich bevindt, omdat de mogelijkheden voor consultants of toeleveranciers om op een project in te spelen per projectfase verschillen.

Voor uitvoering van projecten die kunnen passen binnen de werkingssfeer van de EBRD, moet vooraf contact worden opgenomen met de EBRD.

Subsidie direct aanvragen

Laatst gewijzigd op 2017-09-06 — Landenlijst uitgebreid van 36 naar 38 steun ontvangende landen (Libanon en Westelijke Jordaanoever en Gaza zijn erbij gekomen)

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)

One Exchange Square
EC2A 2JN LONDON
GROOT-BRITTANNIE

+