Health Innovation Fund III

Het doel van het Health Innovation Fund III (HIFIII) is om innovatieve zorg start-ups te helpen bij de marktintroductie van hun onderneming.

Subsidie direct aanvragen

Looptijd 01.01.2018 t/m 31.12.2029
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget € 15 miljoen
Behandeld door Health Innovations
Verstrekt door Health Innovations
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van het Health Innovation Fund III (HIFIII) is om innovatieve zorg start-ups te helpen bij de marktintroductie van hun onderneming.

Investeerders in het fonds zijn KPN, Menzis, Monuta, Topfonds Gelderland, Oost NL en enkele private investeerders. Het fonds wordt verder ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het Health Innovation Fund III investeert in bedrijven die zich bezighouden met innovaties in de zorg. Het gaat daarbij vooral om technologieën en behandelmethoden gericht op preventie, zorg en welzijn. Ook investeert het fonds in projecten die klantgerichtheid en effectiviteit in de zorgsector helpen vergroten. Het fonds richt zich nadrukkelijk op ondernemingen die zich richten op eHealth en zelfmanagement.

Biotechnologie en medicijnontwikkeling vallen buiten de focus van het fonds.

De investeringsperiode is drie tot acht jaar. De eerste financieringsronde is doorgaans een investering van € 100.000 tot € 500.000. Met behulp van de financiering wordt het fonds aandeelhouder in het bedrijf waarin het investeert.

Geïnteresseerde startende ondernemingen kunnen zich melden bij Health Innovations door een e-mail te sturen met een korte beschrijving van het ondernemingsplan. Als het plan binnen de belangrijkste voorwaarden valt, nodigt Health Innovations de initiatiefnemer uit om het plan te komen toelichten.

Subsidie direct aanvragen

Laatst gewijzigd op 2018-01-29 — Nieuw opgenomen

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij Health Innovations.

Health Innovations

Computerweg 22
3542 DR Utrecht
Nederland

+