Mainport Innovation Fund II

Het doel van het Mainport Innovation Fund II (MIF II) is het ondersteunen van innovatieve Nederlandse start-ups binnen de sectoren transport, logistiek en luchtvaart.

Subsidie direct aanvragen

Looptijd 01.10.2015 - onbepaald
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget Ruim € 18 miljoen
Behandeld door NBI Investors
Verstrekt door NBI Investors
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van het Mainport Innovation Fund II (MIF II) is het ondersteunen van innovatieve Nederlandse start-ups binnen de sectoren transport, logistiek en luchtvaart. Het moet gaan om startende bedrijven met internationale ambities, die kennis en kapitaal zoeken voor marktintroductie en commerciële expansie.

Het fonds – een initiatief van de KLM, Schiphol, de TU Delft, het Havenbedrijf Amsterdam en de NS – wordt beheerd door NBI Investors. Het budget voor MIF II – een vervolg op het vanaf 2009 uitgevoerde MIF I – is deels afkomstig uit de regeling Seed capital technostarters (SCT).

In aanmerking voor ondersteuning komen jonge ondernemingen met een gezond en internationaal schaalbaar business model, geleid door een sterk en gedreven team.

De focus van het fonds is gericht op innovatie in transport, logistiek en luchtvaart. Dit kan zowel om zakelijke als om consumententoepassingen gaan. Binnen de focus vallen thema’s als duurzame infrastructuur en materialen, connectiviteit, bereikbaarheid en mobiliteit, intermodaal vervoer, energie, digitalisering, ‘internet of things’, security en safety, seamless travel en big data.

De financiële ondersteuning betreft het nemen van een minderheidsbelang in een bedrijf. De investering loopt uiteen van minimaal € 200.000 tot maximaal € 1 miljoen.

Behalve door middel van kapitaal biedt MIF II ook ondersteuning door het toegewijde team, de specialistische kennis en het netwerk dat het fonds tot zijn beschikking heeft. Bovendien kan het fonds waar mogelijk optreden als zogeheten ‘launching customer’.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de MIF II-fondsmanager bij NBI Investors.

Subsidie direct aanvragen

Laatst gewijzigd op 2017-01-30 — Actualisatie

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij NBI Investors.

NBI Investors

Laan van Kronenburg 14
1183 AS Amstelveen
Nederland

+