Subsidieregeling voedseltuinen provincie Groningen 2021

Het doel van de Subsidieregeling voedseltuinen provincie Groningen 2021 (VTGR) is om ervoor te zorgen dat de komende jaren in alle Groningse gemeenten twee voedseltuinen van start gaan op gemeentelijke grond.

Subsidie direct aanvragen

Looptijd 01.01.2022 - onbepaald
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget Looptijd: € 210.000
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van de Subsidieregeling voedseltuinen provincie Groningen 2021 (VTGR) is om ervoor te zorgen dat de komende jaren in alle Groningse gemeenten twee voedseltuinen van start gaan op gemeentelijke grond. Voedseltuinen zijn plekken die door professionele tuinders beheerd worden en waar zij samen met de bewoners werken en bepalen wat er wordt verbouwd.

Op de regeling zijn de Kaderverordening subsidies provincie Groningen 2017 en de Procedureregeling subsidies provincie Groningen 2018 van toepassing.

Subsidie kan worden aangevraagd door rechtspersonen met een geldige inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Subsidie kan worden verstrekt voor het oprichten en exploiteren van een nieuwe voedseltuin. Daarnaast kan een subsidie (met terugbetalingsverplichting) worden verstrekt voor de kosten die gemaakt worden voor grote machines en groot gereedschap bij het oprichten en exploiteren van een nieuwe voedseltuin.

De hoogte van de subsidie voor het oprichten en exploiteren van een nieuwe voedseltuin bedraagt maximaal € 8500. De hoogte van de subsidie voor grote machines en groot gereedschap bedraagt maximaal € 6500.

Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2024 worden ingediend bij de provincie Groningen. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Subsidie direct aanvragen

Laatst gewijzigd op 2021-12-31 — Nieuwe regeling

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij Provincie Groningen.

Provincie Groningen

Martinikerkhof 12
9712 JG GRONINGEN
NEDERLAND

+