Regeling ter tegemoetkoming van geleden verlies bij culturele evenementen door 25%

Op basis van de Regeling ter tegemoetkoming van geleden verlies bij culturele evenementen door 25%-COVID-19-maatregel (25COVIDNFPK) kan subsidie worden verstrekt aan professionele organisatoren van culturele evenementen als tegemoetkoming voor inkomstenverlies geleden door capaciteitsbeperkingen als gevolg van de COVID-19-maatregelen.

Looptijd 25.09.2021 - onbepaald
Aanvraagtermijn Achteraf
Budget € 15 miljoen
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Op basis van de Regeling ter tegemoetkoming van geleden verlies bij culturele evenementen door 25%-COVID-19-maatregel (25COVIDNFPK) kan subsidie worden verstrekt aan professionele organisatoren van culturele evenementen als tegemoetkoming voor inkomstenverlies geleden door capaciteitsbeperkingen als gevolg van de COVID-19-maatregelen. Het fonds beoogt met de subsidie eraan bij te dragen dat evenementen ondanks de capaciteitsbeperking kunnen doorgaan.

Aanvragen kunnen worden ingediend door organisaties met privaatrechtelijke rechtspersoonlijkheid die als één van hun hoofdtaken hebben het organiseren van culturele evenementen.

Deze regeling biedt een financiële tegemoetkoming voor evenementen die hebben plaatsgevonden in de periode van 25 september 2021 tot en met 12 november 2021. De regeling is bedoeld voor ongeplaceerde culturele activiteiten die binnen plaatsvinden. Het evenement moet tenminste een vergunde capaciteit van 300 personen hebben. Geen subsidie wordt verstrekt voor een evenement waarvoor minder dan 75% van de vergunde capaciteit is verkocht.

Het subsidiebedrag wordt berekend op basis van het capaciteitsverlies, dat wordt berekend als het verschil tussen de verkoopcapaciteit en het aantal kaarten dat is verkocht.

Aanvragen kunnen van 17 november 2021 tot en met 23 november 2021 met behulp van een aanvraagformulier worden ingediend bij het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+.

Laatst gewijzigd op 2021-11-08 — Nieuwe regeling

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+.

Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+

Koningin Julianaplein 2
2595 AA 'S-GRAVENHAGE
NEDERLAND

+