Programma zorg voor innoveren

Het doel van het Programma zorg voor innoveren (PZVI) is het ondersteunen van zorginnovatoren bij de implementatie en opschaling van hun innovatie.

Subsidie direct aanvragen

Looptijd 01.03.2020 t/m 31.12.2022
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget Per oproep bepaald
Behandeld door ZonMw
Verstrekt door Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van het Programma zorg voor innoveren (PZVI) is het ondersteunen van zorginnovatoren bij de implementatie en opschaling van hun innovatie.

Zorg voor innoveren is een samenwerkingsverband tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Zorginstituut Nederland, de Zorgautoriteit, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ZonMw. Deze organisaties fungeren binnen het programma als één centraal aanspreekpunt om zodoende zorginnovatoren verder te kunnen helpen bij hun innovatie.

Naast het bieden van advies en het organiseren van netwerk- en informatiebijeenkomsten, is het binnen Zorg voor innoveren mogelijk om een aanvraag te doen voor de subsidie implementatie- en opschalingscoaching. Deze subsidieregeling biedt financiële ondersteuning bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk van een zorgaanbieder of ontwikkelaar van een zorginnovatie.

In aanmerking komen in Nederland gevestigde publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersonen. De hoofdaanvrager is een zorgaanbieder of de ontwikkelaar van een zorginnovatie in samenwerking met een zorgaanbieder.

Met de subsidie kan men externe expertise inhuren voor de implementatie en opschaling van zorginnovaties. Het gaat hierbij om begeleiding bij de sociale (proces)innovatie die nodig is om een innovatie verder te brengen, en nadrukkelijk niet om begeleiding bij de technologische innovatie (productontwikkeling).

De coaches kunnen adviseren en begeleiden bij bijvoorbeeld de voorbereiding van implementatie studies, het verbinden met proeftuinen, het bepalen van de innovatiestrategie, het navigeren door de wet- en regelgeving, en de opschaling van de innovatie in de zorgpraktijk.

Per aanvraag kan maximaal € 5000 (inclusief eventueel verschuldigde btw) worden aangevraagd met een maximale looptijd van vier maanden. De subsidie mag alleen worden ingezet om de adviesdiensten van de coach te vergoeden.

Aanvragen kunnen, na publicatie van een oproep, worden ingediend via ProjectNet, het online indiensysteem van ZonMw. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Subsidie direct aanvragen

Laatst gewijzigd op 2022-04-04 — Nieuwe oproep: implementatie- en opschalingscoaching (ronde 7)

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij ZonMw.

ZonMw

Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE 'S-GRAVENHAGE
NEDERLAND

+