Programma Safety

Het doel van het programma Safety-II en veiligheidsergonomie (ZONMW-SII) is om te onderzoeken of de principes van Safety-II ook werken in de praktijk van de ziekenhuiszorg in Nederland en of ze ook een bijdrage leveren aan veiligere zorg voor patiënten.

Subsidie direct aanvragen

Looptijd 01.01.2019 t/m 31.12.2023
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget Periode 2019-2023: € 4 miljoen
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van het programma Safety-II en veiligheidsergonomie (ZONMW-SII) is om te onderzoeken of de principes van Safety-II ook werken in de praktijk van de ziekenhuiszorg in Nederland en of ze ook een bijdrage leveren aan veiligere zorg voor patiënten. Het gaat om een lerend programma als onderdeel van het programma ‘Tijd voor Verbinding: de volgende stap voor patiëntveiligheid in ziekenhuizen’, waardoor een beweging op gang wordt gebracht die de borging van de aanpak verder in de praktijk zal verankeren.

Uitgangspunt bij Safety-II is dat patiëntveiligheid wordt vergroot door te focussen op aanpassingsvermogen en veerkracht (resilience) van professionals in de context waarin zij werken. Bij Safety-II wordt veiligheid vanuit een positieve benadering onderzocht (met andere woorden: de aanwezigheid van veiligheid, in plaats van onderzoek uitsluitend naar de afwezigheid van veiligheid). Dat wat dagelijks goed gaat wordt zichtbaar gemaakt en verbeterd. Daarvan wordt geleerd en dit wordt verder ondersteund en verspreid.

Subsidie wordt verstrekt op basis van oproepen. De voorwaarden en de hoogte van de bijdrage variëren per oproep.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij ZonMw.

Subsidie direct aanvragen

Laatst gewijzigd op 2022-03-17 — Nieuw opgenomen

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij ZonMw.

ZonMw

Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE 'S-GRAVENHAGE
NEDERLAND

+