Programma Onbeperkt meedoen!

Het doel van het programma Onbeperkt meedoen! (ZONMW-OBMD) is de verbetering van de toegankelijkheid, de deelname aan de samenleving en de volledige autonomie van mensen met een beperking.

Looptijd 01.01.2015 t/m 31.12.2023
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget Periode 2020-2023: € 1,5 miljoen
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van het programma Onbeperkt meedoen! (ZONMW-OBMD) is de verbetering van de toegankelijkheid, de deelname aan de samenleving en de volledige autonomie van mensen met een beperking. Het programma wordt uitgevoerd door ZonMw (ZONMW).

Het programma zet zich in voor mensen met een beperking. Dit kan een zintuigelijke-, motorische-, verstandelijke- of psychische beperking zijn. Maar ook een chronische aandoening die een structurele beperking in persoonlijk en maatschappelijk functioneren met zich meebrengt.

Het programma is erop ingericht om te zorgen dat mensen met een beperking minder drempels ervaren in hun dagelijks leven, en volwaardig en gelijkwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. ZonMw richt zich met dit programma op een aantal onzichtbare drempels: obstakels die ervaren worden door mensen met een beperking, die je niet fysiek kan zien. In projecten voeren betrokkenen en belanghebbenden samen activiteiten uit om onderdelen van het VN-verdrag Handicap toe te passen.

Het programma richt zich op de verbetering van de toegankelijkheid, op deelname aan de samenleving en volledige autonomie van mensen met een beperking. Het gaat dan niet alleen om gezondheid maar om alle levensgebieden, zoals bouwen en wonen, werk en inkomen, onderwijs, zorg en ondersteuning, vervoer en vrije tijd. Deze levensgebieden sluiten aan bij de actielijnen van het VWS-programma ‘Onbeperkt meedoen!’.

Subsidie wordt verstrekt op basis van oproepen.

Laatst gewijzigd op 2021-09-15 — Nieuw opgenomen

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij ZonMw.

ZonMw

Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE 'S-GRAVENHAGE
NEDERLAND

+