Invest-NL

Het doel van Invest-NL is het versnellen en faciliteren van duurzaamheid en innovatie in Nederland. Dit doet zij door het financieren van projecten en ondernemingen die hieraan bijdragen.

Subsidie direct aanvragen

Looptijd 16.01.2020 - onbepaald
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget € 1,7 miljard
Behandeld door Invest-NL
Verstrekt door Ministerie van Financiën
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van Invest-NL is het versnellen en faciliteren van duurzaamheid en innovatie in Nederland. Dit doet zij door het financieren van projecten en ondernemingen die hieraan bijdragen. Invest-NL is een private onderneming die gefinancierd is met publieke middelen en actief is op de commerciële markt. De aandeelhouder is het Ministerie van Financiën.

Invest-NL begint met de financiering van projecten en ondernemingen die bijdragen aan de energietransitie, alsmede het versnellen van de groei van innovatieve scale-ups.

Binnen de energietransitie richt Invest-NL zich vooral op elektrificatie en energie, circulariteit, agrifood en de gebouwde omgeving. Als het gaat om innovatieve scale-ups denkt Invest-NL – naast bovenstaande gebieden – vooral aan industriële technologieën.

Financiering kan worden verstrekt als participatie (minderheidsbelang) of als (achtergestelde) lening. Invest-NL verschaft maximaal 50% van het risicokapitaal. De hoogte van de financiering vanuit Invest-NL bevindt zich tussen circa € 5 en € 50 miljoen.

Investeringen kunnen worden aangevraagd bij Invest-NL.

Subsidie direct aanvragen

Laatst gewijzigd op 2020-01-17 — Nieuw opgenomen

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij Invest-NL.

Invest-NL

Symphony Amsterdam 1e verdieping
Gustav Mahlerplein 117
1082 MS Amsterdam

+