International Finance Corporation

De International Finance Corporation (IFC) heeft tot doel de ontwikkeling van de private sector in ontwikkelingslanden te bevorderen.

Subsidie direct aanvragen

Looptijd 01.01.1956 - onbepaald
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget Jaarlijks circa $ 5 miljard
Behandeld door International Finance Corporation (IFC)
Verstrekt door International Finance Corporation (IFC)
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

De International Finance Corporation (IFC) heeft tot doel de ontwikkeling van de private sector in ontwikkelingslanden te bevorderen.

De IFC doet dit door het financieren van investeringsprojecten, door bij te dragen aan de ontwikkeling van financiële markten in ontwikkelingslanden en landen in transitie, en door de verlening van technische assistentie aan private bedrijven.

De IFC maakt deel uit van de Wereldbank Groep. Deze bestaat naast de IFC uit de volgende met elkaar verbonden instellingen: de International Bank for Reconstruction and Development (IBRD), de International Development Association (IDA), het International Center for Settlement of Investment Disputes (ICSID) en het Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA).

De IFC is (niet alleen maar wel met name) actief in de sectoren landbouw, financiën en bankwezen, informatie- en communicatietechnologie (ict), olie, gas, chemie, mijnbouw en energie.

Ook Nederlandse bedrijven kunnen investeringsvoorstellen voor medefinanciering indienen bij de IFC. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning moet een investeringsproject onder andere commercieel en technisch haalbaar zijn en plaatsvinden in de private sector.

De IFC heeft verschillende financiële instrumenten die worden toegesneden op het betreffende project, bijvoorbeeld (achtergestelde) leningen, aandelenkapitaal en garanties. De vorm én de omvang van de ondersteuning worden per geval bepaald.

Geïnteresseerde ondernemingen kunnen contact opnemen met de IFC en een afspraak maken of een korte beschrijving van het project opsturen (investeringsvoorstel). Op basis daarvan geeft de IFC een eerste indicatie of het project in aanmerking kan komen voor ondersteuning.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland begeleidt Nederlandse bedrijven bij het verkrijgen van financiering bij de IFC.

Subsidie direct aanvragen

Laatst gewijzigd op 2016-09-29 — Actualisatie

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij International Finance Corporation (IFC).

International Finance Corporation (IFC)

2121 Pennsylvania Avenue, NW
20433 WASHINGTON DC
VERENIGDE STATEN

+