GALACTICA – Bringing about a Digital Transformation in the Textile and Aerospace Industries

Het doel van het Horizon 2020-project GALACTICA (GALACTICA) is het ondersteunen van de creatie van nieuwe industriële waardeketens rond zowel de textiel- als de lucht- en ruimtevaartsectoren op basis van geavanceerde productie.

Looptijd 01.09.2020 t/m 28.02.2023
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget € 5 miljoen (waarvan € 1,2 miljoen voor open oproep 1 en € 1,6 miljoen voor open oproep 2)
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van het Horizon 2020-project GALACTICA (GALACTICA) is het ondersteunen van de creatie van nieuwe industriële waardeketens rond zowel de textiel- als de lucht- en ruimtevaartsectoren op basis van geavanceerde productie. De visie is om sectoroverschrijdende innovatie te stimuleren om nieuwe marktkansen en inkomsten te stimuleren en de productiviteit te verbeteren.

AEI Tèxtils uit Spanje is projectcoördinator. Andere partners zijn ATEVAL en CTA, NTT, CORALLIA, Suderelbe, PRODUCTECH, EMC2, EBAN en Science Park Graz.

GALACTICA verstrekt subsidies op basis van open oproepen. Doel van deze oproepen is het ondersteunen van sectoroverschrijdende projecten op het gebied van textiel, lucht- en ruimtevaart en ‘advanced manufacturing’. Er zijn twee typen projecten die in aanmerking komen voor subsidie. Het gaat om de zogenaamde ‘Orbital Projects’ en ‘Pioneer Projects’.

Aanvragen kunnen worden ingediend door (samenwerkingsverbanden van) mkb-ondernemingen en start-ups uit de EU en het Verenigd Koninkrijk. Voor ‘Orbital Projects’ moet er sprake zijn van minimaal twee mkb-ondernemingen uit twee verschillende sectoren.

De subsidie bedraagt maximaal € 58.000 per mkb-onderneming en maximaal € 100.000 per project met een looptijd van maximaal zes maanden (Orbital Projects) en maximaal € 20.000 per project met een looptijd van maximaal vier maanden (Pioneer Projects).

Aanvragen kunnen na publicatie van een oproep online worden ingediend bij GALACTICA. Er zullen twee open oproepen plaatsvinden (de eerste in 2021 en de tweede in 2022).

Laatst gewijzigd op 2021-07-01 — De volgende call zal in januari 2022 worden geopend

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij GALACTICA – Bringing about a Digital Transformation in the Textile and Aerospace Industries.

GALACTICA – Bringing about a Digital Transformation in the Textile and Aerospace Industries

+