Friese Ontwikkelingsmaatschappij

Het doel van de Friese Ontwikkelingsmaatschappij (FOM) is het vermogen tot innovatie en export van de Friese economie te versterken.

Subsidie direct aanvragen

Looptijd 01.01.2018 - onbepaald
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget € 32 miljoen
Behandeld door N.V. NOM - Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland
Verstrekt door Provincie Friesland
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van de Friese Ontwikkelingsmaatschappij (FOM) is het vermogen tot innovatie en export van de Friese economie te versterken.

De FOM is ondergebracht bij de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM).

In aanmerking voor financiering komen doelondernemingen. Doelondernemingen zijn kleine, middelgrote en micro-ondernemingen die innovatieve projecten of export projecten realiseren en die de FOM financiert of waarbij de FOM overweegt te financieren.

Financiering is beschikbaar voor investeringsprojecten. De FOM maakt hierin onderscheid in innovatieve projecten en exportprojecten.

De FOM kan leningen, garanties en aandelenkapitaal verstrekken. De hoogte van de bijdrage is minimaal € 25.000 per investeringsproject. Voor een innovatief project bedraagt de maximale bijdrage € 1 miljoen per project en maximaal € 1,5 miljoen per doelonderneming. Voor een exportproject bedraagt de maximale bijdrage € 200.000 per doelonderneming.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij de FOM. Aanvragen voor financiering in de vorm van leningen of garanties worden op volgorde van binnenkomst behandeld voor zover bij honorering het op dat moment voor het betreffende soort investeringsproject beschikbare fondsvermogen kan worden overschreden.

Subsidie direct aanvragen

Laatst gewijzigd op 2021-06-03 — Actualisatie

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij N.V. NOM – Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland.

N.V. NOM – Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland

Paterswoldseweg 810
9728 BM GRONINGEN
NEDERLAND

+