EIT Digital

EIT Digital (EIT-DIGI) is een pan-Europees ecosysteem gericht op digitale innovatie en ondernemerschapsonderwijs om zodoende de digitale transformatie van Europa te ondersteunen.

Looptijd 2010 - onbepaald
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget Jaarlijks: circa € 300 miljoen
Behandeld door EIT Digital IVZW
Verstrekt door Commissie van de Europese Unie/200
  • 433 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) is een EU-orgaan dat in 2008 door de Europese Unie is opgericht om het innovatievermogen van Europa te versterken. Het EIT maakt integraal deel uit van Horizon 2020, het EU-kaderprogramma voor onderzoek en innovatie. EIT stimuleert in heel Europa innovatie door bedrijven, onderwijs en onderzoek te integreren om oplossingen te vinden voor urgente wereldwijde uitdagingen.

EIT Digital (EIT-DIGI) is specifiek gericht op digitale innovatie en ondernemerschapsonderwijs om zodoende de digitale transformatie van Europa te ondersteunen. EIT Digital bestaat uit een pan-Europees ecosysteem van diverse Europese topbedrijven, mkb-ondernemingen, start-ups, universiteiten en onderzoeksinstituten, waarbinnen studenten, onderzoekers, ingenieurs, bedrijfsontwikkelaars en ondernemers samenwerken in een open innovatieomgeving.

Europese organisaties uit de academische of industriële sector kunnen EIT Digital partner worden. Criteria voor deelname aan individuele oproepen worden per oproep gespecificeerd. Meestal gaat het om studenten, onderzoekers, universiteiten, onderzoeksinstituten en/of bedrijven.

EIT Digital investeert in strategische gebieden om de markttoetreding en schaalvergroting van op onderzoek gebaseerde digitale technologieën (deep-tech) te versnellen, waarbij de nadruk ligt op de strategische, maatschappelijke uitdagingen van Europa:

  • Digitale technologie.
  • Digitale steden.
  • Digitale industrie.
  • Digitaal welzijn.
  • Digitale financiën.


De hoogte van de subsidie en de maximale duur van de projecten worden per oproep bepaald.

Aanvragen kunnen na publicatie van een oproep worden ingediend bij EIT Digital.

Laatst gewijzigd op 2020-10-29 — Nieuw opgenomen

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij EIT Digital IVZW.

EIT Digital IVZW

Rue Guimard 7
1040 Brussel
België

+