Digital Innovations Disrupting Medical Diagnostics Value Chain (DIGICUBE) voucherprogramma

Het Horizon 2020-project Digital Innovations Disrupting Medical Diagnostics Value Chain (DIGI-B-CUBE) heeft tot doel een grensoverschrijdend en sectoroverschrijdend ecosysteem tot stand te brengen dat digitale innovaties uit de IT-sector combineert met drie belangrijke industrieën binnen de gezondheidssector (Bioimaging, Biosensing en Biobanking).

Looptijd 01.05.2019 t/m 30.04.2022
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget € 2,7 miljoen
Behandeld door DIGI-B-CUBE
Verstrekt door Europese Commissie (Brussel)
 • 433 open subsidies aangeboden
 • 88 adviseurs stand-by
 • Gratis account!

Het Horizon 2020-project Digital Innovations Disrupting Medical Diagnostics Value Chain (DIGI-B-CUBE) heeft tot doel een grensoverschrijdend en sectoroverschrijdend ecosysteem tot stand te brengen dat digitale innovaties uit de IT-sector combineert met drie belangrijke industrieën binnen de gezondheidssector (Bioimaging, Biosensing en Biobanking) binnen de gezondheidssector.

DIGI-B-CUBE bestaat uit een multidisciplinair consortium van negen partners uit Oostenrijk, België, Duitsland, Griekenland, Noorwegen, Portugal en Spanje. Het consortium bestaat uit een clusternetwerk, vijf clusters en drie mkb-partners. De projectcoördinator is het Oslo Cancer Cluster (OCC).

In het kader van het DIGI-B-CUBE voucherprogramma verstrekt DIGI-B-CUBE financiering om projecten te ondersteunen die gericht zijn op de integratie van digitale innovaties en ontwrichtende technologieën in de medische diagnostiek en aanverwante waardeketens.

In aanmerking voor een voucher komen kleine en middelgrote ondernemingen (inclusief start-ups) die actief zijn in de gezondheidszorg, de geneeskunde, biotechnologie, de biofarmaceutische industrie, IT of aanverwante sectoren (robotica, automatisering, elektronica, nanotechnologie, enz.). De aanvrager moet gevestigd zijn in één van de EU-lidstaten of Horizon 2020-geassocieerde landen.

In het kader van het voucherprogramma zijn de volgende vouchers beschikbaar:

 • Prototyping Voucher: financiering om een ​​prototype te maken of een concept te bedenken voor een digitaliseringsuitdaging in de medische diagnostiek en aanverwante waardeketens. In aanmerking komen consortia bestaande uit minimaal twee mkb-ondernemingen en maximaal drie organisaties uit minimaal twee verschillende sectoren;
 • Customised Solution Innovation Voucher: financiering om gezamenlijk een nieuw product of een nieuwe dienst te ontwikkelen op basis van een bestaand en bewezen concept dat een digitaliseringsuitdaging in de medische diagnostiek en aanverwante waardeketens aanpakt. In aanmerking komen consortia bestaande uit minimaal twee mkb-ondernemingen en maximaal drie organisaties uit minimaal twee verschillende sectoren;
 • Co-working Disruption Lab Voucher: aanvullende financiering om een ​​succesvol afgerond project dat een Customised Solution Innovation Voucher heeft ontvangen verder door te ontwikkelen in een incubator/accelerator/co-working-ruimte binnen het netwerk van de DIGI-B-CUBE-clusters of in laboratoria of faciliteiten van andere relevante mkb-bedrijven. In aanmerking komen consortia bestaande één mkb-onderneming en een gastorganisatie;
 • Travel Voucher: een vergoeding voor reiskosten (kosten voor vervoer, accommodatie en evenementen) die zijn gemaakt voor het bijwonen van DIGI-B-CUBE-evenementen. Aanvragen moeten voorafgaand aan het evenement worden ingediend.


De vouchers vertegenwoordigen de volgende waarde:

 • Prototyping Voucher: tot € 20.000 per mkb-onderneming en tot € 60.000 per project;
 • Customised Solution Innovation Voucher: tot € 50.000 per mkb-onderneming en tot € 150.000 per project;
 • Co-working Disruption Lab Voucher: tot € 10.000 per mkb-onderneming en project;
 • Travel Voucher: tot € 2000 per voucher en maximaal € 6000 per mkb-onderneming.


Aanvragen kunnen online worden ingediend bij DIGI-B-CUBE.

Laatst gewijzigd op 2022-02-18 — De openstelling voor de Travel Voucher is verlengd tot en met 15 maart 2022 (i.p.v. 28 februari 2022)

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij DIGI-B-CUBE.

DIGI-B-CUBE

Noorwegen

+