Tijdelijke stimuleringsregeling productiekostensubsidie vertaalde literaire uitgaven Covid

Het doel van de Tijdelijke stimuleringsregeling productiekostensubsidie vertaalde literaire uitgaven Covid-19 - verlengd (PKLUCOVID2) is om uitgeverijen te stimuleren tot uitgave van literaire vertalingen (in papieren boekvorm in de Nederlandse- of Friese taal) over te gaan ondanks de toegenomen risico’s op een exploitatietekort die aan dergelijke uitgaven zijn verbonden vanwege de gevolgen van de uitbraak van het virus SARS-CoV-2.

Subsidie direct aanvragen

Looptijd 15.02.2021 t/m 31.12.2021
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget Looptijd: € 80.000
  • 306 open subsidies aangeboden
  • 88 adviseurs stand-by
  • Gratis account!

Het doel van de Tijdelijke stimuleringsregeling productiekostensubsidie vertaalde literaire uitgaven Covid-19 – verlengd (PKLUCOVID2) is om uitgeverijen te stimuleren tot uitgave van literaire vertalingen (in papieren boekvorm in de Nederlandse- of Friese taal) over te gaan ondanks de toegenomen risico’s op een exploitatietekort die aan dergelijke uitgaven zijn verbonden vanwege de gevolgen van de uitbraak van het virus SARS-CoV-2.

In aanmerking komen uitgeverijen.

Uitsluitend uitgaven waarvoor aan de vertaler(s) na 1 januari 2021 een projectsubsidie als bedoeld in de Regeling projectsubsidies voor literaire vertalingen is toegekend komen voor een productiesubsidie in aanmerking. Per titel wordt maximaal één productiekostensubsidie toegekend.

De hoogte van de productiekostensubsidie wordt bepaald door de omvang van de brontekst en bedraagt € 0,02 per woord, met een minimum van € 750 en een maximum van € 1500 per titel. Voor poëziebundels geldt een bedrag van € 1000 per titel.

Aanvragen kunnen tot en met 15 juni 2021 met behulp van een aanvraagformulier worden ingediend bij het Nederlands Letterenfonds. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Subsidie direct aanvragen

Laatst gewijzigd op 2021-02-23 — Nieuwe regeling

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij Nederlands Letterenfonds.

Nederlands Letterenfonds

Nieuwe Prinsengracht 89
1018 VR AMSTERDAM
Postbus 16588

+