Deelreglement Ontwikkeling

Het doel van het Deelreglement Ontwikkeling(FNFONT2019) van het Nederlands Filmfonds (FNF) is het ondersteunen van ontwikkeling in de categorieën speelfilm, documentaire, animatie, onderzoek & experiment én samenwerkingsprojecten met andere instellingen die tot ontwikkeling van deze filmproducties strekken.

Subsidie direct aanvragen

Looptijd 01.05.2019 - onbepaald
Aanvraagtermijn Vooraf
Budget Voor 2019-2020: € 405.000 per jaar (Slate funding ontwikkeling speelfilms), € 160.000 per jaar (Slate funding ontwikkeling documentaires)
Behandeld door Nederlands Filmfonds
Verstrekt door Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
  • 320 open subsidies aangeboden
  • 78 adviseurs stand-by
  • Gratis account

Het doel van het Deelreglement Ontwikkeling (FNFONT2019) van het Nederlands Filmfonds (FNF) is het ondersteunen van ontwikkeling in de categorieën speelfilm, documentaire, animatie, onderzoek & experiment én samenwerkingsprojecten met andere instellingen die tot ontwikkeling van deze filmproducties strekken.

In aanmerking voor subsidie komen in principe alleen productiemaatschappijen die door een producent worden vertegenwoordigd. In de categorie onderzoek & experiment, korte animatie en documentaire kan een regisseur ook een aanvraag voor een ontwikkelingssubsidie indienen. Verder kan in de categorie speelfilm en lange animatiefilm een aanvraag voor scenario-ontwikkeling gedaan worden door een scenarist die hoofdverantwoordelijk is geweest voor het scenario van een speelfilm, dan wel lange animatiefilm, die reeds gerealiseerd is en in de Nederlandse bioscopen is uitgebracht.

De subsidie heeft de vorm van een projectsubsidie. In de categorie speelfilm kan ook slatefunding (de financiering van een pakket van projecten) worden verstrekt voor scenario-ontwikkeling. De hoogte van de subsidie wordt per geval bepaald.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij het Nederlands Filmfonds. Met uitzondering van de aanvragen voor slatefunding of aanvragen waarvoor een specifieke subsidieronde wordt uitgeschreven, kunnen aanvragen voor ontwikkeling in principe doorlopend worden ingediend. Aanvragen moeten digitaal worden ingediend. Daarnaast moet een schriftelijke (door de aanvrager ondertekende) kopie van deze digitale aanvraag bij het Fonds worden ingediend.

Subsidie direct aanvragen

Laatst gewijzigd op 2019-05-07 — Nieuwe regeling

Handige links

Extra informatie bij deze subsidie

Subsidie direct aanvragen

Deze subsidie kan aangevraagd worden bij Nederlands Filmfonds.

Nederlands Filmfonds

Pijnackerstraat 5
1072 JS AMSTERDAM
NEDERLAND

+