Het SNN helpt ondernemers om sneller te innoveren

Geplaatst: 3 jaar geleden  |  Leestijd: ± 1 minuut

Ruimere voorschotten mogelijk bij EFRO-subsidies

Een ondernemer met een innovatief idee wil zo snel mogelijk aan de slag. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) begrijpt dit. Ondernemers kunnen daarom voortaan een groot deel van de toegekende subsidie vooraf uitbetaald krijgen, in plaats van dit eerst zelf voor te financieren. Henk Emmens, manager Subsidies bij het SNN: “Dit is een volgende stap in onze dienstverlening. Met dit geld kunnen ondernemers makkelijker en sneller innoveren.”

Direct beschikbaar

Voor de subsidies Valorisatie, Kennisontwikkeling, de Open Innovatie Call en Proeftuinen kunnen ondernemers nu al met terugwerkende kracht een voorschot van 20% aanvragen. Voor de subsidies VIA 2018 en de KEI 2018 is dit 40%. Aanvragen van een voorschot voor deze twee subsidies is vanaf 1 juli aanstaande mogelijk.

Kansen om te innoveren

Ondernemers en kennisinstellingen weten de weg naar Europese subsidies om te innoveren steeds beter te vinden. In 2017 waren 378 noordelijke bedrijven en organisaties actief in met Europees geld  gefinancierde projecten. Er is nog ruim 57 miljoen euro beschikbaar voor innovatie in het mkb.

Geplaatst: 3 jaar geleden

+