Eerste subsidies Bedrijvenregeling Drenthe uitgereikt aan bedrijven DEAM en IMDS

Geplaatst: 3 jaar geleden  |  Leestijd: ± 3 minuten

Gedeputeerde Henk Brink van provincie Groningen en Wethouder Henk Kosters van gemeente Noordenveld bezochten vandaag twee medtech-bedrijven DEAM en IMDS in Roden om hen de eerste beschikkingen te overhandigen van de Bedrijvenregeling Drenthe. Beide bedrijven investeren met hun subsidie in groei en dragen daarmee bij aan de versterking van het vestigings- en investeringsklimaat in de regio.

Versneld doorgroeien DEAM
DEAM is een medisch-technologisch bedrijf, dat is gespecialiseerd in het stuurbaar maken van medische instrumenten. Hierbij gaat het met name om de ontwikkeling en productie van stuurbare instrumenten voor minimaal-invasieve toepassingen. Algemeen directeur Wimold Peters van DEAM: “Met de subsidie kunnen we versneld doorgroeien en extra mensen aannemen.”

Flinke investeringen IMDS
IMDS houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van medische hulpmiddelen, met name van katheters voor minimaal invasieve toepassingen. Mede oprichter van IMDS Paul Luning: “De afgelopen jaren lag bij IMDS de focus grotendeels op de ontwikkeling van nieuwe producten. De komende jaren komt de nadruk steeds meer op productie te liggen. Dat vraagt flinke investeringen van IMDS. De bijdrage uit de Bedrijvenregeling Drenthe is dan ook zeer welkom!”

De plannen van IMDS betekenen ook een forse toename van de werkgelegenheid bij het bedrijf. Luning: “Op dit moment werken er zo’n 90 mensen bij IMDS en we verwachten dat we over 5 jaar behoorlijk gegroeid zijn.”

Pareltjes van Drenthe
Gedeputeerde Henk Brink is tevreden met het effect van de Bedrijvenregeling Drenthe: “Dit is precies waarvoor de regeling is bedoeld. DEAM is een mooi en veelbelovend hightech bedrijf, dat zich onlangs in Roden vestigde. Met de bijdrage uit de Bedrijvenregeling werd dat extra aantrekkelijk gemaakt. IMDS kennen we natuurlijk al wat langer als één van de pareltjes van Drenthe. Het is mooi om het bedrijf te kunnen ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities.”

Trots
Wethouder Henk Kosters is trots op ‘zijn’ bedrijven èn dat het om twee medisch-technologische bedrijven gaat: “De laatste jaren hebben we samen met provincie Drenthe veel geïnvesteerd in Health Hub Roden. Met name gedeputeerde Henk Brink heeft zich daar sterk voor gemaakt. Het is dan mooi om te zien dat met de groei van IMDS, dat mede aan de wieg van Health Hub Roden stond, en met de vestiging van DEAM, de medische sector in Roden nog verder wordt versterkt.”

Bedrijvenregeling Drenthe
Met de Bedrijvenregeling Drenthe wil de provincie het vestigings- en investeringsklimaat voor bedrijven versterken in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld en de Wolden. De regeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en wordt bekostigd door provincie en gemeenten. De regeling staat sinds 1 januari 2018 open. Inmiddels zijn er diverse aanvragen ingediend. De eerste bedrijven aan wie een subsidie is toegekend, zijn IMDS en DEAM uit Roden.

Geplaatst: 3 jaar geleden

+