Door subsidie kunnen wij ambities realiseren

Het ondernemersverhaal van Werkman Horseshoes en hoe zij met subsidies hun ambities kunnen verwezenlijken is tijdens de week van de Ondernemer op 4 en 5 juni in Martiniplaza Groningen gelanceerd.

“Om te innoveren heb je middelen nodig”

Al 105 jaar worden in de hoefijzerfabriek van Werkman Horseshoes hoefijzers voor de wereldwijde markt geproduceerd. Het is een familiebedrijf waarin Christel Werkman, haar vader en broer, en een toegewijd team continu bezig zijn met innoveren en het verkennen van nieuwe mogelijkheden.

Christel: “Hoe kunnen we door het innoveren van processen het bedrijf naar een hoger plan trekken? Daarvoor is kennis nodig, maar ook middelen en geld. Subsidies zijn dan een uitkomst.”

De speciale Ortho-kit die Werkman Horseshoes inmiddels heeft ontwikkeld met behulp van deze subsidie, maakt het makkelijker voor een hoefsmid om orthopedische hoefijzers te maken.

“Ik heb nooit geweten dat er zoveel subsidies zijn, op zoveel verschillende vlakken. Vaak is er nog een potje ergens in NL of EU waarop wij aanspraak kunnen maken.” 123subsidie.nl biedt voor hen een overzicht van alle subsidiemogelijkheden die er zijn. “Het is alleen al de moeite waard om te kijken of er een match is, want waarschijnlijk zijn er meer mogelijkheden dan je nu denkt, omdat je er nu niet bekend mee bent.”


Tip een ander:

Voer de emailadressen en eventueel namen in van de collega-ondernemers aan wie u deze pagina wilt sturen